Om oss

Linda heter jag som är kennelmamma. Jag har haft ynnesten att spendera över 10 år med denna fantastiska ras som enligt mig har allt.

Jag är uppväxt i en familj som jagar, därför har min familj alltis haft jakthundar bl.a. Gråhund, Breton, Tax och Jaktlabrador. Min mor och far har också fött upp hundar under många år och är ovärderliga kunskapsbanker. Därför har det känts naturligt att själv ha valpkullar och få uppleva magin med egna valpar!

Den första SKK registrerade Jack Russelln i kenneln blev Stella. Pg.a återbud hade vi turen att få köpa Stella från Gertrud på Ängalunds kennel. Stella var med i några valputställningar med framgång som medförde ett nyväckt intresse för utställningar. Å på den vägen är det…

Varför har jag valt att föda upp jack russell?

Jack russelln har en härlig mentalitet och hänger gärna med på det mesta. Stallet, båten, bilen, jobbet, sängen eller jogging turen spelar mindre roll bara de får vara med. Den är också envis och lite tuffare, vilket passar mig utmärkt.

Jack Russelln har många olika färger och teckningar, detta tycker jag är en stor charm med denna lilla hund. Dessutom kommer den i en väldigt smidig storlek.

För att bevara Jack Russelln som den sunda ras den är idag, ögonlyser och patellaundersöker jag de hundar som går i avel och följer upp våra hundars avkommor och utvärderar dessa.